Kinky Gay Boys

Mannelijke sterilisatie is een permanente vorm van anti conceptie, al decennia lang wordt deze methode gebruikt voor mannelijke sterilisatie. De poliklinische procedure is zeer effectief en heeft weinig bijwerkingen. Vasectomie is bijzonder veilig.

Procedure

Een vasectomie is een kleine poliklinische operatie.

Er bestaan een paar technieken om vasectomies te verrichten:

Een techniek die begint met het opzoeken van de zaadleider aan beide kanten in de balzak. Waar deze leider gevonden wordt, wordt met een kleine injectie een lokale verdoving toegediend. Aan beide kanten wordt de zaadleider door een klein sneetje naar buiten gebracht en wordt ca. 1 cm van de leider verwijderd. Daarna wordt aan beide kanten de zaadleider omgevouwen en dichtgemaakt. Sperma wordt gemaakt in de prostaat en bestaat slechts voor 3 procent uit zaadcellen. Deze zaadcellen worden pas als de man klaar komt door de zaadleiders aan het zaadvloeistof in de prostaat toegevoegd. Doordat de zaadleiders door deze ingreep worden onderbroken, kunnen de spermacellen niet meer in de prostaat terrecht komen, en is er dus geen kans op zwangerschap meer.

Een andere techniek is het maken van een enkele incisie in het midden van het scrotum en deze enkele opening de twee zaadleiders te onderbreken.

Bij een derde techniek wordt er geen incisie gemaakt, maar wordt de zaadleider met een speciaal tangetje door een heel kleine opening in de huid naar buiten gehaald. Bij deze procedure is geen hechting nodig en aanhangers zeggen dat het herstel sneller is en er minder complicaties optreden dan bij de standaardprocedure.

Verder is er recent in de VS een nieuwe procedure toegelaten waarbij de zaadleiders niet worden doorgenomen, maar worden afgeklemd met een klein klemmetje.

Seksuele activiteit kan hervat worden ongeveer 1 week na de procedure of de tijd waarop de patiënt zich comfortabel voelt. Een back-up-anticonceptiemethode is nodig totdat de patiënt na tenminste 3 maanden na de procedure en tenminste 20 ejaculaties minstens één negatieve sperma controle heeft gehad. Deze controles zijn essentieel om er zeker van te zijn dat er geen levende spremacellen aanwezig zijn in de zaadblaasjes en prostaat.

De meeste activiteiten kunnen 3 dagen na de procedure hervat worden. Meer inspannende activiteiten, waaronder seksuele activiteit, kunnen ongeveer 1 week na de vasectomie hervat worden.

Effectiviteit

Deze methode is extreem effectief, met een falenpercentage van 0,10 tot 0,15 procent.19

Risico’s

Reacties op plaatselijke verdoving zijn mogelijk, maar zeer zeldzaam.

Sommige mannen ervaren kortstondige gevoeligheid en kneusingen.

Over het algemeen is vasectomie geassocieerd met weinig pijn en een laag risico op infectie.

Bijwerkingen

Geen

Contra-indicaties en voorzorgsmaatregelen

Bekende allergie of overgevoeligheid voor alle gebruikte materialen voor de procedure.

Onzekerheid over het verlangen om de vruchtbaarheid te beëindigen

Voordelen

Lange termijn methode

Discreet

Laag risico op bijwerkingen

Na de voorafgaande kosten, geen verdere kosten om de methode te behouden.

Geen effect op hormonale milieu

Zeer effectief

Snel herstel

Nadelen

Vereist chirurgische procedure

Vereist vertrouwen tussen partners

Geen bescherming tegen STI’s

Vasectomie dient als een permanente methode van mannelijke sterilisatie te worden beschouwd en mag niet worden uitgevoerd als er kans bestaat dat de patiënt in de toekomst kinderen zou willen verwekken.

Herstelprocedures bestaan ​​maar zijn technisch complex, duur en hebben een variabel succespercentage.